Foefelblog

28 July 2004

Puzzle

Category: Puzzle. Posted by mum2 at 22:10.

Toen onze kinderen kleuters waren, ben ik ooit aan een houten puzzel begonnen, die spijtig genoeg nooit is afgewerkt.

Nu de kleinkinderen ook kleuters worden, heb ik de draad terug opgenomen.

Aan de hand van een zelfgemaakte tekening, uit een rest dennenhout van 40 cm / 60 cm en 1.80 cm dik, met veel geduld de puzzel uitgezaagd.

Dan begon het schuren, kleur na kleur verven en tenslotte vernissen.

Voor- en achterkant van sommige puzzelstukken zijn verschillend en door de dikte van het hout, kan met de figuurtjes gespeeld worden.

Een puzzel heeft een opbergdoos/kistje nodig, dus heb ik in een doe-het-zelf-zaak een plank van dezelfde afmetingen gekocht en deze met bloemen, muisjes, stenen paadjes, en een spin gedecoreerd. De rand werd een bloemenhaagje.

4 Comments »

 1. Hello.Please mail to me where you take so beautiful template for your site.Thanks.

  Comment by Adipex — 26 May 2006 @ 1:54

 2. This is it: pick one out
  http://codex.wordpress.org/Using_Themes/Theme_List

  Comment by mum2 — 18 June 2006 @ 20:13

 3. Hoe verder ik ga kijken hoe meer mooie dingen ik zie, deze puzzel met opbergdoos is fantastisch!

  Groetjes,
  Gerrit

  Comment by gerrit — 17 May 2007 @ 13:32

 4. Wat een mooie puzzel. Ik loop zelf al een hele tijd rond met het idee een boerderij-puzzel te maken voor ons zoontje (nu 16 maanden oud), maar ik krijg maar geen goede tekening op papier. Het moet eenvoudig genoeg zijn om uit te zagen, maar ook genoeg detail om mooi te zijn. Ik hou niet van ‘tekenfilm-beesten’, maar deze naïve stijl is precies wat ik zoek. De puzzel is op zich wel te moeilijk voor mijn zoon, dus ik ga zelf iets proberen ontwerpen in dzelfde stijl. Bedankt om dit te delen!

  Groetjes,

  Saartje

  Comment by Saartje — 6 October 2007 @ 8:08

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment